خبرنگار این رسانه در صفحه توییتری خود نوشت: مقامات چینی به نقل از سه کشور اروپایی عضو برجام گفتهاند؛ اینستکس عملیاتی شده و چین نیز بهعنوان طرف سوم برای پیوستن به این ساز وکار ابراز علاقه کرده است.
لورنس نورمن افزود: طرف چینی گفته که سیاست آمریکا مبنی بر به صفر رساندن صادرات نفت ایران را نمیپذیرد؛ چرا که نفت ایران بخش مهمی از امنیت انرژی چین را تأمین میکند.
نورمن همچنین به نقل از مقامات چینی گزارش داد: ایرانیان اعلام کرده اند که به برجام پایبند میمانند اما درباره اجرای کامل تعهدات خود تحت این توافق اشاره نکردند.
نشست کمیسیون مشترک برجام دقایقی قبل، پس از نزدیک به سه ساعت و ۳۰ دقیقه مذاکره میان طرفهای شرکتکننده به پایان رسید و انتظار میرود عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان که ریاست هیأت ایرانی را در این نشست بر عهده دارد، درباره نتیجه این نشست با خبرنگاران مصاحبه کند.
این نشست که دوازدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام به شمار میرود، ساعت ۱۲ بهوقت وین در سطح معاونان و مدیران کل سیاسی ایران و گروه ۱+۴ به ریاست هلگا اشمید دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ وین آغاز شد.
هدف از نشست امروز، اطمینان از ادامه اجرای برجام در تمامی ابعاد آن و تبادلنظر درباره راههای مقابله با چالشهای ناشی از خروج و اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران عنوانشده بود.
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در توئیتی نشست امروز کمیسیون مشترک برجام را رضایتبخش توصیف کرد.
میخائیل اولیانوف در توییتر خود نوشت: نشست امروز کمیسیون مشترک برجام در وین را میتوان تا اندازهای رضایتبخش توصیف کرد. البته هرچند پیشرفتی حاصل نشد اما قطعاً یک شکست نبود. همه شرکتکنندگان بر تعهد کامل به برجام به رغم وجود مشکلات تأکید کردند.
عباس عراقچی تا دقایقی دیگر درباره نتایج به دستآمده با خبرنگاران مصاحبه و خانم اشمید بهعنوان ریاست نشست امروز کمیسیون مشترک برجام، بیانیهای را از طرف اعضا منتشر خواهد کرد.
امیدوارم این شیوه مبادله با اروپا، به کشاورزی و تولیدات داخل ما آسیبی نزد.
موضوع: درخواست خروج از برجام
سلام علیکم
تنها راه موفقیت ما، مقاومت در برابر دشمنان زورگو، تکیه بر توانمندی و ظرفیت های داخلی و ارتباط با کشورهای غیر مستکبر است. آمریکا و این سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان حتی اگر در مقابل چشم ما، جنگ زرگری هم راه بیاندازند باز دو روی یک سکه اند. متأسّفانه دولت پس از گذشت حدود چهارده ماه از خروج آمریکا از برجام هنوز منتظر وعده سر خرمن اروپایی ها می باشد و در حالیکه از خود برجام اثری باقی نمانده از اقدامات به اصطلاح متقابل ایران در چارچوب برجام دفاع می کند! این در حالی است که اروپایی ها اعتراف کرده اند، هیچگاه تحریم های آمریکا را دور نمی زنند، بلکه فقط در چارچوب آنچه ارباب آمریکایی به آن ها اجازه داده است، فقط به ایران کمک های انسان دوستانه می کنند، یعنی غذا و دارو را در برابر فروش نفت می دهند و همزمان بارها ما را تحت فشار گذاشته اند که در برابر همین وعده های ننگ آور توخالی بدون تضمین، به برجام های 2، 3، 4 و 5 ( خود تحریمی مالی FATF، موشکی، منطقه ای و حقوق بشر) بپیوندیم. در واقع این به اصطلاح کانال اینستکس هم، دامی برای بلوکه کردن درآمدهای ارزی کشور و محقق کردن بهتر تحریم های آمریکا جهت افزایش فشار بیشتر بر ماست. لذا لازم است علاوه بر رد اینستکس، صادرات و واردات خود را با هر پول دیگری غیر از دلار آمریکا و در قالب پیمان های دو جانبه با کشورهای غیر مستکبر غربی انجام داده؛ و در یک اقدام انقلابی در اسرع وقت از برجام خارج شویم.